لوله پلی اتیلن چیست؟
لوله های پلی اتیلن (PE)، لوله هایی بادوام و انعطاف پذیری را برای طیف وسیعی از کاربردها ارائه می دهند. لوله پلی اتیلن در برابر خوردگی در تمام شرایط زمین مقاوم است و انعطاف پذیری آن باعث می شود تا در برابر حرکات زمین مقاومت کند. هیچ لایه یا پوشش محافظ مورد نیاز نیست.
در صنعت خطوط لوله، لوله های پلی اتیلن معمولا به عنوان HDPE یا پلی اتیلن با چگالی بالا شناخته می شوند.
در حالی که این اصطلاح به طور گسترده استفاده می شود، به طور کلی به نوع خاصی از لوله اشاره دارد که در برنامه هایی که نیاز به مقاومت در برابر دماهای بالا دارند استفاده می شود. این شامل مدیریت زباله های آشپزخانه یا سیستم های زهکشی تجاری است. ترکیبات این محصول اغلب به صورتی است، تا مقاومت آن در برابر حرارت بالا رود.
با توجه به این ویژگی ها، HDPE تا حد زیادی در لوله کشی های تجاری و بازرگانی استفاده می شود.
جهت سفارش و استعلام قیمت میتوانید لیست خود را از طریق واتسآپ، ایمیل و تلگرام و یا صفحه تماس با ما، برای ما ارسال کنید.
لوله HDPE چیست؟
جهت توضیح کامل این محصول، لوله HDPE نوعی لوله پلاستیکی انعطاف پذیر است که برای انتقال سیال و گاز استفاده می شود و اغلب برای جایگزینی خطوط لوله اصلی بتنی یا فولادی استفاده می شود.
ساخته شده از ترموپلاستیک HDPE (پلی اتیلن با چگالی بالا)، سطح بالای نفوذ ناپذیری و پیوند مولکولی قوی آن را برای خطوط لوله فشار بالا مناسب می کند.
لوله HDPE در سراسر جهان برای کاربردهایی مانند شبکه های آب، شبکه گاز، شبکه فاضلاب، خطوط انتقال دوغاب، آبیاری روستایی، خطوط تامین سیستم آتش نشانی، مجرای برق و ارتباطات، مسیر سیلاب و لوله های زهکشی استفاده می شود.
فواید استفاده از لوله های HDPE چیست؟
پایداری و مقاومت در برابر مواد شیمیایی پلی اتیلن و همچنین مقاومت در برابر خوردگی و وزن کم، به استفاده رو به رشد آن در شرایطی که به سیستم های لوله کشی سیال و گاز مقرون به صرفه و بادوام نیاز است کمک کرده است. طبق بیانیه مطبوعاتی موسسه لوله های پلاستیکی، "لوله های پلی اتیلن به دلیل دوام، اتصالات بدون نشتی، مقاومت در برابر خوردگی و مقرون به صرفه بودن طولانی مدت، از دهه 1950 برای آب و سایر سیالات در اروپا و آمریکا استفاده شده است.
لوله HDPE را می توان با جوش لب به لب، جوش الکتروفیوژن، جوش سوکت یا جوش اکستروژن متصل کرد. این اتصالات لوله را در طول فرآیند اتصال گرم می کنند و یک اتصال کاملاً همگن ایجاد می کنند تا جوش به همان اندازه قوی یا قوی تر از لوله موجود در دو طرف جوش می شود.
همانطور که برای اتصال لوله پی وی سی استفاده می شود، نیازی به استفاده از درزگیر لاستیکی یا مواد شیمیایی اتصال نیست که باعث ایجاد مشکلات بهداشتی محیطی و افزایش احتمال خرابی در طول زمان می شود. PE کمتر احتمال دارد که با نفوذ ریشه مشکل داشته باشد و یکپارچگی خط لوله را فراهم می کند، حتی زمانی که در خاک های ناپایدار نصب شود.
با توجه به سیستم جوش ذوبی، نیاز به لنگرها یا بلوک های مهار رانش حذف می شود، زیرا اتصالات کاملاً در برابر بار نهایی مقاوم می شوند و هزینه مواد و زمان نصب را کاهش می دهند. این همچنین امکان حفاری ایمن تر در نزدیکی خط لوله را در آینده فراهم می کند، که به ویژه برای خطوط لوله گاز فشار قوی مهم است. کویل های لوله پلی اتیلن نصب بدون ترانشه(گودال) را ایمن تر و کمتر در محیط اطراف نفوذ می کند.
سیستمهای لوله HDPE برای بسیاری از کاربردها در دسترس هستند، که برای ترانشههای استاندارد شبکههای آب، لولههای اصلی حلقه آتش، شبکههای فاضلاب و خطوط لوله اصلی گاز، و همچنین حفاری افقی برای کانالهای برق و مخابرات در دسترس هستند. به گفته یک شرکت تولید کننده HDPE، نصب سیستم های HDPE مقرون به صرفه است و در هزینه های نگهداری طولانی مدت، صرفه جویی می کند، همچنین روش های نصب ارزان تری مانند HDD (حفاری جهت افقی)، لغزش، ترکیدگی لوله، شناور و لوله غوطه ور را امکان پذیر می کند.
لوله HDPE بسیار بادوام و انعطاف پذیر است و می تواند در محل تا شعاع بیست و پنج برابر قطر اسمی لوله خم شود - برای لوله SDR11 و SDR17 در دمای محیط 20 درجه سانتی گراد یا کمتر از آن. این باعث صرفه جویی در هزینه ها می شود، در مقایسه با سیستم های لوله های مختلف، که برخی از آنها به اتصالات، مهارها یا بلوک های رانش حتی برای تغییرات جزئی در جهت نیاز دارند. به دلیل مقاومت بالا در بر ابر ضربه و انعطاف پذیری لوله HDPE، برای نصب در خاک های دینامیکی(گسل ها و خاک های دارای حرکت) از جمله در مناطق زلزله خیز مناسب است. لوله HDPE به دلیل داشتن سوراخ صاف و روش اتصال انتها به انتها ظرفیت جریان بسیار بالایی دارد.
لوله HDPE در محیط دچار خوردگی نمیشود، و برخلاف سیستمهای لولهکشی آهنی، که دچار زنگزدگی میشوند. مقاومت داخلی این لوله ها در برابر سیالی که در آن جریان مییابد، در طول زمان قابلیتهای جریان خود را حفظ میکند.
از آنجایی که برای ساخت لولههای HDPE از مواد پلی اتیلن بکر استفاده میشود، این لولهها برای انتقال آب آشامیدنی ایمن هستند، مشروط بر اینکه هر گونه زباله اولیه از آن خارج شده باشد. لوله HDPE در برابر بسیاری از مواد شیمیایی مقاوم است و استفاده از آن را در کارخانه های فرآیندی یا اطراف محیط های خورنده یا اسیدی آسان می کند، بدون نیاز به استفاده از پوشش های محافظ یا گالوانیزه، همانطور که در لوله های فولادی مورد نیاز است.
از آنجایی که HDPE دارای رسانایی حرارتی بسیار پایینی است، می تواند دمای یکنواخت تری را در مقایسه با لوله های فلزی هنگام حمل سیالات حفظ کند، که به میزان زیادی نیاز به عایق برای کنترل تراکم در اطراف خط لوله را کاهش می دهد.
جهت سفارش و استعلام قیمت میتوانید لیست خود را از طریق واتسآپ، ایمیل و تلگرام و یا صفحه تماس با ما، برای ما ارسال کنید.
طول عمر لوله های HDPE چقدر است؟
اگرچه تخمین زده می شود که لوله HDPE ، به مدت 50 سال عمر کند، اما در واقع احتمال عمر بالای 100 سال دارد. PIPA (انجمن لولههای صنعت پلاستیک) و مؤسسه لولههای پلاستیکی (PPI) کاغذهای سفید فنی در مورد عمر طراحی HDPE نوشتهاند. مقاله PIPA " امید به زندگی برای لوله های پلاستیکی" نامیده می شود که ذکر می کند به دلیل داده های رگرسیون(پس رفت) تنش پنجاه ساله، افرادی که به اشتباه تصور می کنند که امید به زندگی سیستم های لوله های پلاستیکی تنها پنجاه سال است.
در واقع، می توان انتظار داشت که این سیستم های لوله تا بیش از 100 سال دوام داشته باشند. تامین آب، بلکه برای گاز، سوخت و سایر کاربردهای صنعتی. استفاده از این فاصله زمانی 50 ساله منجر به این سوء تفاهم می شود که نشان دهنده عمر لوله 50 ساله است. برای سیستم های لوله ای که به درستی ساخته و نصب شده اند، نمی توان عمر واقعی را پیش بینی کرد، اما می توان انتظار داشت که بیش از 100 سال طول بکشد تا زمانی که به بازسازی اساسی نیاز باشد.
شرکت استیل پایکار ارس
تامین تجهیزات تاسیسات زیربنایی با بیش از دو دهه سابقه
+ سابقۀ همکاری با شرکت های بزرگ و به نام
+ دارای سابقۀ همکاری در پروژه های بزرگ مانند ایران مال
+ قیمت های رقابتی